Chytání ryb

13. 9. 2008

2

Je slunné zářijové sobotní dopoledne a my, s batohy plnými rybářského vybavení (co kdo sehnal), se vydáváme od klubovny k mysliveckému rybníčku, kde máme povoleno chytit několik karasů pro osazení do našeho jezírka. Dorazili jsme na místo a každý obsadil nějaké místečko, podle něho zaručující úspěšný lov. První stříbrná rybka, která se zableskla na konci Pavlíkova vlasce, byl karas. Opatrně jsme mu vyjmuli háček a umístili ho do připraveného kbelíku s vodou. Soutěživost však v klucích neustávala a naopak se ještě více začali hecovat, kdo chytne další rybu. Ještě několik úlovků se podařilo a mimo karasů jsme z vody vytáhli i pár línů, které jsme pouštěli zpět do rybníka. Kluky rybaření velice bavilo, a co chvíli k nám běhali se zamotanými vlasci na udicích, takže jsme se v rozmotávání vlasců stali úplnými experty.

Po úspěšném dopoledni jsme si opekli buřty na ohni a vydali se zpět i s úlovkem.


Vodní plochy a toky jsou v krajině důležité a jsou takzvanými „oázami života“, protože v jejich blízkosti se vyskytuje větší pestrost živočišných druhů, než v jiném prostředí. Kteří živočichové u nás jsou na vodu úzce vázáni?












napsal: Zdeněk




Článek 2
Seznam článků



Myslivecký kroužek


Dolní Dobrouč


Menu:
Co se děje v přírodě
Dnes je 19.4.2024,
to znamená, že:
  • Hnízdí bažant obecný
  • Středně staří srnci vytloukají paroží
  • Probíhá kaňkování tchořů
  • Hnízdí jestřáb a káně lesní
  • Hnízdí kopřivka obecná
  • Naposled vložené...




    Můj strom
    Myslivecká mluva -...
    Myslivecká mluva

    Jak vyrobit vánoční...
    Setkání s mláďaty

    Soví pohled
    Trpělivý rybář

    Vzkaz pro členy:
    Schůzka bude v sobotu 4. 11.
    Archiv vzkazů
    Právě se nacházíte: Hlavní stránka >> Pro členy >> Zažili jsme >> Článek 2 Stránky jsou optimalizovány pro Mozila Firefox, v ostatních prohlížečích se nemusejí zobrazovat správně. created by: Zdeněk Plíva
    plivazdenek@gmail.com

    0.035156